Tekemistä purjehduskauden ulkopuolelle

Purjehduskausi Suomessa kestää pääosin toukokuusta syyskuuhun, riippuen paljon vallitsevista sääolosuhteista. Talvi on siis harrastajalle pitkä, mutta se ei tarkoita, etteikö sitä voisi käyttää purjehduksen kannalta jotenkin hyödyksi. Katsotaanpa joitakin hyviä tapoja saada kaikki irti purjehdussesongin ulkopuolisesta ajasta.

Opiskele sijoittamista

Miksi et opettelisi jotakin uutta? Fiksusti sijoittamalla voit kerryttää omaisuuttasi ja täten rahoittaa vaikkapa juuri purjehdusharrastustasi. Tutustu erilaisiin sijoituskohteisiin, seuraa talousuutisia ja aloita varovaisilla siirroilla. Muista laittaa rahaa peliin vain sen verran, mitä sinulla on varaa tarvittaessa menettää. Kryptovaluutat kuuluvat alati suosiotaan kasvattavien sijoituskohteiden joukkoon ja Ethereum on yksi mielenkiintoisimmista. Tutustu Ethereumin kurssiin ja muuhun hyödylliseen kryptovaluuttoihin liittyvään tietoon osoitteessa ethereumkurssi.fi

Huolla varusteitasi

Veneesi ja muut välttämättömät purjehdusvarusteet tarvitsevat säännöllistä huoltoa myös sesongin ulkopuolella. Varmista, että tarkistat veneesi ja suoritat tarvittavat korjaukset tai päivitykset ennen seuraavan kauden alkua. Tämä auttaa sinua välttämään epämiellyttäviä yllätyksiä kesän saavuttua ja varmistaa asioiden sujuvuuden vesillelaskun taas koittaessa. Jos sinulla ei itselläsi ole taitoa tai varmuutta veneesi huoltamiseen, etsi ammattilainen tai kokenut kaveri avuksi. Näin varmistat, että kaikki on kunnossa tulevia kesäkuukausia varten.

Suunnittele tulevaa kautta varten

Sesongin ulkopuolella sinulla on myös ihanteellinen tilaisuus aloittaa seuraavan meri- tai järviseikkailusi suunnittelu! Käytä tämä aika tutkiaksesi potentiaalisia kohteita, reittejä ja aktiviteetteja, joita haluaisit tehdä seuraavan purjehduskauden aikana. Huomioi myös sellaiset yksityiskohdat, kuin pysähdyspaikat ja mukaan otettavat tavarat ja eväät. Retkeily purjeveneellä vaatii paljon suunnittelutyötä, joten hiljainen talvi kannattaa hyödyntää juuri tähän tarkoitukseen. Ja mikäpä onkaan talven kylmyydessä ja pimeydessä mukavampaa, kuin miettiä ja unelmoida tulevaa kesää.

Tapaa muita harrastajia

Jos asuinpaikkasi lähellä on purjehdusseuroja, harkitse sellaiseen liittymistä. Loistava tapa hyödyntää sesongin ulkopuoliset kuukaudet on tavata sellaisia ihmisiä, joilla on intohimo purjehtimiseen. Voitte vaihtaa tarinoita omista seikkailuistanne ja saatat jopa löytää jonkun, joka osaa vinkata mahtavan ankkurointipaikan tai antaa hyviä vinkkejä varusteiden säilyttämiseen ja huoltamiseen talvikuukausina. Tietenkin saatat samalla löytää myös uusia ystäviä ja seuraa purjehduksillesi!